Ilustracija / - FOTO: EPA
05/08/2024 u 07:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Sirski: Sa F-16 oborićemo više ruskih aviona i raketa; Državna duma: Američki lovci test za PVO Rusije

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Oleksandr Sirski poručio je da će sa F-16 biti oboreno više ruskih raketa i aviona. Ruska Državna duma je saopštila da će dolazak američkih lovaca četvrte generacije F-16 na ukrajinsku teritoriju biti test za protivvazdušnu odbranu Rusije.

U masovnom ukrajinskom granatiranju grada Oleški u Hersonskoj oblasti ranjeno je 14 osoba, dok je u napadu zapadnim projektilima na Lugansk, pogođeno skladište gasa.

Ruski PVO sistemi oborili su avion Su-27 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Tokom proslave Dana vazduhoplovstva, predsjednik Volodimir Zelenski je predstavio borbene avione F-16 na nebu Ukrajine, naglašavajući početak nove etape u razvoju vazduhoplovstva. Istakao je da Ukrajina čeka i dodatne lovce F-16.

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Oleksandr Sirski obećao je da će dolaskom zapadnih lovaca F-16 Ukrajinci moći efikasnije da se odupru ruskim napadima.

“To znači da će biti više uništenih osvajača. Biće više oborenih projektila i aviona kojima ruski kriminalci napadaju ukrajinske gradove”, poručio je Sirski.

Ruska Državna duma je saopštila da će dolazak američkih lovaca četvrte generacije F-16 na ukrajinsku teritoriju biti test za protivvazdušnu odbranu Rusije.

“Mislim da će Amerikanci biti nezadovoljni kada ukrajinski piloti pretrpe poraz ne samo od sistema PVO, već i od naših aviona Su-57 i drugih”, rekao je prvi zamjenik predsednika komiteta Državne dume za međunarodne poslove Aleksej Čepa.

Ukrajina će do kraja godine dobiti još 10 lovaca F-16

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 05:20