Фото Ратынский Вячеслав/УНИАН / - Фото Ратынский Вячеслав/УНИАН
26/11/2021 u 13:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Спрема се преврат у Украјини, Зеленски тврди: Умијешан је богати бизнисмен

Била би велика грешка да Ахметов ратује против сопственог народа, тврди украјински предсједник

Предсједник Украјине Владимир Зеленски саопштио је данас на конференцији за медије да располаже информацијама да је за 1. децембар у Украјини планиран државни преврат и да би у то могао да буде умијешан најбогатији украјински бизнисмен Ринат Ахметов.

- То није само информација агенција, имамо и снимак гдје представници Украјине са представницима Русије, да тако кажемо, разматрају учешће Рината Ахметова у државном преврату у Украјини и да ће за то бити употријебљено милијарду долара - рекао је Зеленски.

Зеленски сматра да окружење Ахметова покушава да му подметне и позвао га је у администрацију на разговор о тим подацима.

- Мислим да га увлаче у рат против украјинске државе. То би била велика грешка - ратовати против сопственог народа и предсједника којег је изабрао украјински народ- закључио је он. 

Ахметов је најбогатији Украјинац, а по богатству, које се процјењује на преко 31 милијарде долара, на првом мјесту је и у Европи, испред власника шведске робне куће „Икеа“.

Власник је фудбалског клуба „Шахтјор“ из Доњецка и компаније „Систем капитал менаџмент“.

Подсјетимо, у Украјини је 22. фебруара 2014. године извршен државни преврат, када је са власти удаљен предсjедник Виктор Јанукович.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 04:36