Najružniji pas na svijetu / - MREžA X
22/06/2024 u 22:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Takmičenje ružnih pasa: Pekinezer poneo titulu najružnijeg

Osmoro učesnika borilo se za titulu na takmičenju ružnih pasa na sajmu "Sonoma-Marin” u Kaliforniji. Titulu najružnijeg na svijetu je odnio osmogodišnji pekinezer Vajld Teng.

Takmičenje za najružnijeg psa na svijetu možda nije donijelo baš „najlaskaviju” titulu pobjedniku, ali pekinezer je završio na specifičnom tronu. Ovakva vrsta takmičenja održava se jednom godišnje u Petalumi, i ima tradiciju od 50 godina. Ove godine, psi koji su se nadmetali, uglavnom potiču iz skloništa za pse gde su boravili prije nego što su udomljeni.

Za najružnijeg – 5.000 dolara

Vajld Teng iz Oregona bio je učesnik na pet takmičenja za najružnijeg psa na svijetu. Konačno, sada je stigao do prve pobj ede. Pekinezeru je inače, kada je bio štene, sa samo deset nedelja, dijagnostikovana pseća kuga što mu je spriječilo rast zuba i izazvalo poremećaj mišića u jednoj nozi.

Na veb-sajtu organizatora se navodi da „takmičenje ima za cilj da širi ideju o važnosti zalaganja za ljubav prema svim životinjama i o prednostima udomljavanja“.

Vlasnica ovogodišnjeg pobjednika, En Luis, kao nagradu dobija 5.000 dolara, a očekuje je i učešće u emisiji NBC Today.

Drugoplasirani na takmičenju bio je 14-godišnji mops po imenu Rim.

Na trećem mjestu je bjelodlaki mješanac, takođe 14-godišnji pas po imenu Dejzi Mej, koji je spasen sa ulice sa dvije godine. Zbog teškog života, pas je izgubio zube, dlaku i vid.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. jun 2024 02:09