Воjници из Сириjе спремаjу се за одлазак на ратишта у Украjини / - ФОТО: ПРИНТСКРИН/ ТВ ЗВЕЗДА
12/03/2022 u 22:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Воjници из Сириjе спремаjу се за одлазак на ратишта у Украjини: Русиjа jе у нашим срцима

Сви схватају да су руски војници својевремено проливали крв за сиријску земљу, а сада је вријеме да се помогне братском народу, саопштили су сиријски званичници

Након што је Владимир Путин одобрио долазак и борбу страних добровољаца у Украјини, у Сирији су одржани војни скупови у знак подршке Руској Федерацији.

Како преноси руски тв канал “Звезда”, у Сирији је већ почело регрутовање добровољаца који би се у наредним данима требали пребацити на ратиште у Украјини те се придружити руским војним снагама.

- Сви схватају да су руски војници својевремено проливали крв за сиријску земљу, а сада је вријеме да се помогне братском народу - саопштили су сиријски званичници,преноси Кликс.ба.

Видео који је објављен показује мушкарце који попуњавају упитнике и потписују документе о добровољном учешћу у рату у Украјини на страни Руске Федерације. Сваки добровољац, поред митраљеза, као дио опреме добија и велики ранац с опремом и панцире.

Добровољци који ће у наредним данима отпутовати у Русију, а након тога и Украјину, одржали су и скупове на којима су носили транспаренте са словом “З” и ликом Владимира Путина. Испод транспарената стајали су натписи “Русија је у нашим срцима”, “Велика руска армија” и “Побиједићемо нацисте”.

- Готово сви борци иза себе имају солидно борбено искуство. Многи су наставили служити сиријској армији, али им је по договору влада Сирије и Русије дозвољено да привремено оду у Украјину - наводи се.

Подсјетимо, руски предсједник Владимир Путин одржао је јуче састанак с САвјетом сигурности ове државе, на којем је између осталог разговарано о тренутној ситуацији у Украјини.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 19:27