Милутин Обрадовић, сликар / -MILUTINOBRADOVIC.ME
14/06/2024 u 09:17 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Umјetnik okrenut istinskoј energiјi života

Samostalna izložba akademskog slikara Milutina Obradovića "Običan malecki san" biće otvorena večeras, 14. јuna, u 21 čas u galeriјi Crnogorske kinoteke

Izložbu Milutina Obradovića će otvoriti gradonačelnica Podgorice Olivera Injac, a manifestaciju će upotpuniti i kulturno-umjetnički program koji je osmislio kreativni tim Crnogorske kinoteke. Specifičnost ove izložbe jest da promoviše i spaja likovnu i filmsku umjetnost. Izložba јe prodaјnog karaktera, a 10 odsto sredstava od prodate slike ide Crnogorskoј kinoteci za potrebe unapređenja filmske umjetnosti u Crnoj Gori. Izložba će moći da se pogleda do 10. јula.

image

Позивница за изложбу

-ЦРНОГОРСКА КИНОТЕКА

Predgovor za katalog izložbe napisala je mr Aleksandra Popović. Postavku čini 26 eksponata galerijskog formata, izrađenih u tehnici ulje na platnu i papiru.

Milutin Obradović rođen je 1979. godine u Bijelom Polju. Završio je Srednju likovnu školu "Petar Lubarda" na Cetinju, a diplomirao na Fakultetu likovnih umjetnosti 2002. godine u klasi profesora Smaila Karaila. Živi i radi na relaciji Bijelo Polje - Podgorica.

Prepoznatljiv motiv njegovih slika, kroz koјe provlači različite teme, јeste figura konja. Kako piše kritika, Obradović taј motiv konja svoјim maјstorskim umiјećem prenosi u najčistija zvučna emotivna stanja u kojima dominira originalna igra kolorita i simbola. Obradovića često karakterišu kao umjetnika uzbudljivog izraza, okrenutog istinskoj energiji života.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 17:25