/ Фото: Илустрација
15/06/2021 u 17:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ево шта ће се десити у вашем организму ако се одрекнете пива

Избацивање пива из исхране може да има велике здравствене бенефите на организам

Ефекти које престанак конзумирања пива има на тијело могли би многима да се свиде.

Избацивање пива из исхране може да има велике здравствене бенефите на организам и то чак и ако нисте страствени пивопија који пиво пије свакодневно.

Ево шта ће све догађа у тијелу када се одрекнемо пива.

Равнији стомак

Редовно испијање пива може резултирати дебљањем и пивским стомаком. Добре вијести су што је то лако поништити, само престаните да пијете пиво.

Kада се одрекнете пива смањујете број калорија које уносите у организам. Избацивањем пива можете и избећи преједања с обзиром на то да алкохол отвара апетит. Уз то, спријечићете и надутост која се јавља због угљених хидрата у пиву.

Пиво, као и сваки други алкохол, може подстакне упалу и поремети равнотежу микроба у дигестивном тракту. То изазива иритацију која пак, изазива надутост.

Побољшана функција јетре

Јетра је шокантно отпоран орган, али то не значи да бисте требали да је форсирате до крајњих граница. Kонзумирање алкохола оштећује јетру, али када престанете да га пијете, она се регенерише и може се посветити својим другим задацима – попут разградње токсина и метаболизовања масти.

Мршављење

С алкохолом долазе и празне калорије, од њих нисте сити, али оне се и даље “лепе” на вас. Стога, има смисла избацити алкохол како бисте избјегли дебљање.

Мирнији сан

Све врсте алкохола могу проузроковати проблеме са спавањем. Што ближе спавању пијете алкохол то је већа вјероватноћа да се нећете добро наспавати. Само два алкохолна пића дневно довољна су да поремете сан у следећа 24 сата.

Бистрије размишљање

Одрицање од пива може спријечити микротоксине и тешке метале, који понекад током производње могу залутати у пиво, да вам поремете мождане функције. Иако ових елемената нема пуно и не налазе се у сваком пиву, постоје људи који су изузетно осјетљиви на њих. Унос тих елемената може проузроковати главобољу и губитак памћења.

Извор: Eat This 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 04:23