Agata u svom modelu / -IFF PORTO MONTENEGRO
09/07/2023 u 12:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Visoka moda na petom Internacionalnom festivalu IFF Porto Montenegro/Tivat 2023.

Agencija Fabrika i Porto Montenegro organizuju 5. Internacionalni modni festival IFF Porto Montenegro/Tivat 2023. koji će biti održan 21.i 22. jula u prostoru Synchro Porto Montenegro. Na svečanom otvaranju 21. jula biće upriličena revija modne kuće visoke mode Rami Al Ali, nakon koje će modna publika uživati u predstavljanju kolekcije Agate Riuz de la Prada. Naredne večeri 22. jula biće organizovana revija visoke mode dizajnera Tonija Vorda.

Organizatori su najavili i da je od ove godine uvedena je i mogućnost kupovine karata za IFF Porto Montenegro. Na ovaj način modnim revijama moći će da prisustvuju svi poštovaoci mode. U prodaji će biti mali dio postojećeg kapaciteta gledališta, uključujući i VIP mjesta. Karte se mogu kupiti preko "GIGS TIX-a".

RAMI AL ALI

Dizajner je osnovao svoj brend u Dubaiju, 2001. godine i u modnu arenu ušao sa smjelim kreacijama i beskompromisnim modnim dizajnom. Nakon brojnih inspirativnih modnih revija širom "Zaliva", Al Alijeva popularnost se globalno proširila, a njegove kreacije su ispunjavale stranice vodećih modnih magazina kao što su Vogue, Harper‘s Bazaar, Elle i Business of Fashion, Marie Clair…..

Njegov uzlet u svijet mode je rastao i počeo je da privlači pažnju globalnih brendova kao što je Svarovski, koji je istakao Alia u njihovoj knjizi Unbrided, zajedno sa najčuvenijim kreatorima i veteranima mode kao što su Giorgio Armani, Vivian Vestvood i John Galliano...

Sarađivao je sa mnogim značajnim umjetnicima, kao što je arhitekta Viktor Udzenija koji je dizajnirao instalaciju u Dubai Design District-u, ali i brendovima poput dizajnerke nakita Nadine Kanso, međunarodnog high street giganta Charles & Keith, privatne avio-kompanije Roial Jet i brendovma luksuznog nakita kao što su Bulgari, Cartier, Van Cleef & Arpels i Messika.

Al Alijev nagli proboj dogodio se 2009. godine, kada je pozvan da bude gostujući član Alta Moda Alta Roma, koja organizuje nedjelju visoke mode u Rimu, kada je prikazao svoju kolekciju visoke mode u okviru zvaničnog kalendara Alta Rome. Ova revija je dodatno ojačala njegove odnose sa evropskim modnim medijima i njegov uspjeh je ponovo potvrđen kada ga je The Middle East Magazine proglasio za jednog od 50 najuticajnijih Arapa.

U januaru 2012. Al Ali je debitovao na nedjelji mode u Parizu, prikazujući svoju kolekciju za proljeće-ljeto 2012. sa serijom kolekcija, Al Ali je uspješno izgradio i održao brend koji pokazuje jedinstveno zanatsko umijeće i viziju kreativnosti. Kako bi pratio promjene u modnoj industriji, Rami Al Ali je lansirao Rami Al Ali Vhite 2020. Ova kolekcija je godišnje izdanje njegovih konfekcijskih večernjih i svadbenih haljina čime Ali daje prioritet dugovječnosti i istovremeno osuđuje trend prekomjerne proizvodnje. Danas su Al Alijeve kreacije sinonim za kreativno umijeće i modernu eleganciju i nose ih brojne svijetske poznate ličnosti kao što su između ostalog Aishvaria Rai, Beionc, Knovles, Chanel Iman, Eva Longoria, Googoosh, Helen Mirren, Naval Al Kuvaitia, Isabeli Fontana, Jennifer Lopez, Kelli Rovland, Kerri Vashington, Mandi Capristo, Mona Kattan i Ioussra, Leonnie Hanne, Naomi Campbell, Carrie Undervood, Rim Saidi, Passant Shavki i Julianne Moor….

Revija RAMI AL ALI će otvoriti IFF Porto Montenegro 2023 sa kolekcijom koja će biti prikazana na julskoj nedjelji visoke mode u Parizu. Kako dolazi prvi put u Crnu Goru, prikazaće i rekapitulaciju njegovih prethodnih kolekcija sa najupečatljivijim kreacijama.

AGATA RUIZ DE LA PRADA

Nakon završenih studija "Umjetnost i tehnologija u modi" u Barseloni, Agata je sa 20 godina počela da radi kao pripravnica u studiju dizajnera Pepea Rubija u Madridu. Godinu dana kasnije, predstavila je svoju prvu kolekciju u Madridu u dizajnerskom centru LOCAL i od tada je svoje kolekcije prikazivala u međunarodnim prestonicama mode: Parizu, Milanu, Njujorku, Berlinu, Madridu i Barseloni.

Agata je bila počasni gost i predstavnik španske mode na prestižnim modnim pistama i nedjeljama mode Francuske, Njemačke, Argentine, Austrije, Čilea, Kolumbije, Sjedinjenih Američkih Država, Francuske, Grčke, Hong Konga, Italije, Japana, Malezije, Maroka, Meksika, Portugala, Rusije, Švedske…..

Agatini dizajni postali su pravi medij umjetničkog izražavanja. Tokom prvih godina rada kao dizajner, počela je da izlaže neka od svojih remek djela u galerijama i muzejima u različitim gradovima Španije, Francuske, Italije, SAD, Njemačke, Portugala, Austrije, Belgije, Grčke, Švedske, Kolumbije, Indije, Šri Lanke, Hong Konga….

Agata je 2014. i 2015. godine predstavila retrospektivnu izložbu u zemljama Latinske Amerike. Izabrana je 2017. godine od strane Google Arts & Culture da učestvuje u njihovoj inicijativi #VeVearCulture sa dvije ekskluzivne digitalne izložbe.

Sararađivala je sa brojnim umjetnicima kao što su Enrique Vega, Gloria García Lorca, Eduardo Chillida, Pep Guerrero, Luis Galliussi, Philippe Andrieux, Bárbara Juan, Ciuco Gutiérrez, Christopher Makos, Miguel Ángel Molina, Michel Bresson, Ramiro E., Orlan, Nicole Herzog, Karim Rashid… Od 1986. godine, brojne svjetske kompanije su otkupile preko 100 licenci njenih modnih dodataka: Keramičke obloge, posteljina, knjige, pribor za kućne ljubimce, parfemi i kancelarijski materijal su primjeri mnogih proizvoda koji se distribuiraju kroz Agatine vodeće prodavnice i njenu onlajn prodavnicu, kao i niz multibrend prodavnica širom svijeta.

TONI VORD

TONI WARD COUTURE je modna kuća visoke mode, koja svoje kolekcije prikazuje na nedjelji visoke mode u Parizu. Toni Vord, vlasnik i glavni kreator, je diplomirao u Parizu na L‘Ecole de la Chambre Sindicale de la Couture Parisienne. Svoje ogomno znanje u visokoj modi je stekao sedmogodišnjim radom u modnim kućama Dior, Chloe I Lanvin, nakon čega je stvorio sopstveni brend visoke mode, jedan od najvećih na svijetu.

Vord je transformisao svoju porodičnu modnu kuću, koju je osnovao njegov otac 1952. godine, u moćni Internacionalni brend visoke mode. On stvara kolekcije koje kombinuju inovativnost i majstorske krojeve i linije. Njegove kreacije nose članovi brojnih krljevskih porodica i poznate ličnosti, kao što su Catherine Zeta Jones, Sharone StoneAnna Del Russo, Christina Kostnera, Chiara Sampaio, Jessica Wang, Lory Harvey Priyanka Chopra, Nicole Scherzinger, Pink….

Zovu ga Arhitekta detalja. Svoju inspiraciju crpi iz savremene arhitekture, koja mu pomaže da zamisli i stvara skulpturalne forme, kreira inovativnim tehnikama i igra se granicama svjetlosti i transparentnosti.

Kultna haljina koju je Vitni Hjuston nosila na dodjeli nagrada" The BET Honors 2010." bila je dio privremene izložbe u Gremi muzeju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. jun 2024 08:22