Hleb k / -SHUTTERSTOCK
23/11/2023 u 18:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bezglutenski hljeb od bundeve

Ukusan i niskokaloričan

Sastojci:

šolja bademovog brašna

¼ šolje kokosovog brašna

½ kašičice morske soli

½ kašičice sode bikarbone

1 kašičica cejlonskog cimeta

½ kašičice začina za pitu od bundeve (pumpkin pie začin)

¾ šolje pirea od bundeve

¼ šolje javorovog sirupa ili meda

¼ šolje otopljenog kokosovog ulja

3-4 jaja

Priprema:

Zagrijte rernu na 160 stepeni. Pomiješajte sve suve sastojke. U drugoj činiji sipajte pire od bundeve, jaja, kokosovo ulje i javorov sirup ili med. Miješajte sve dok se sastojci ne povežu.

Sjedinite obje smjese i miješajte varjačom sve dok se ne dobije homogena smjesa.

Sipajte smjesu u pravougano kalup za hleb, obložen papirom za pečenje.

Pecite oko 60 minuta (provjerite na 50 minuta, jer se neke pećnice razlikuju po temperaturi). Izvadite hljeb iz kalupa i ostavite da se potpuno ohladi.

Kako se priprema pire od bundeve

Operite i presjecite bundevu napola. Uklonite sjemenke i pecite je na 180 stepeni dok ne omekša. Zatim je izgnječite viljuškom. Ono što ne potrošite za pripremu hljeba, možete dodati u čorbu ili neko varivo.

A možete i sami napraviti mješavinu začina "pumpkin pie". Pomiješajte 3 kašike mljevenog cejlonskog cimeta, 2 kašičice mljevenog đumbira, jednu i po kašičicu mljevenog muskatnog oraščića, 1 kašičicu mljevenog karanfilića, 1 kašičicu pimenta i prstohvat mljevenog crnog bibera.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. novembar 2024 21:40