
Ovo je toliko tanko i hrskavo i ljepljivo, toliko su tanke korice da su skoro providne i pune malenih rupica kroz koje čokolada curi kad zagrizete. Gotovi su za čas, a kao namaz možete koristiti omiljeni kremić, tako da je na vama da odlučite da li će biti posni, a u svakom slučaju su glutenfri. Evo malo drugačije ideje za praznične kolačiće.
Sastojci
100gr putera ili kokosovog ulja
130gr smeđeg šećera
75gr bademovog brašna
1/4 kašičica soli
15gr mlijeka
1 kašičica ekstrakta vanile
nutela ili neki drugi krem
Otopiti puter ili ulje u maloj šerpici na nižoj temperaturi i dodati šećer. Ukoliko koristite kokosovo ulje trebaće malo više vremena da se miješa dok se sve poveže, na početku će djelovati vodeno i kao da se nikad neće sjediniti ali hoće kroz par minuta, ne gubite nadu, samo je kokosovom ulju potrebno malo da upije. Dodati bademovo brašno, so i mlijeko i sve zajedno miješati na niskoj temperaturi dok se ne poveže oko 3-4 minuta.
Skloniti sa vatre i umiješati vanilu i ostaviti da se ohladi 10-ak minuta.
Zagrijati rernu na 180 °C.
Malom kašičicom stavljati smjesu na pek papir ostavljajući dovoljno prostora između jer će sve da se raširi i bude skroz tanko. Gledajte da količine budu iste, jer ih poslije spajamo u mini-sendvič kolačiće.
Peći u rerni oko 8 minuta dok se skroz ne razliju, a ivice postanu zlatno braon boje.
Ohladiti potpuno prije punjenja i onda samo jednu stranu namazati kremom i spojiti.
Ukoliko želite da budu posni, koristite kokosovo ulje, biljno mlijeko i namaz koji ne sadrži mlijeko.
Коментари (0)
Оставите свој коментар