/ -PINTEREST
24/12/2025 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Najbolja novogodišnja torta bez pečenja

Ako tražite desert koji će očarati goste, a da ga napravite u tren oka, ova torta je idealna.

Kombinacija hrskavog keksa, kremastog fila i mirisnog maka stvara savršeni zimski doživljaj, a sve bez pečenja i s minimalno šećera. Sastojci

– 200 g mljevenog maka

– 150 g šećera

– 1 vanilin šećer

– 4 kašike griza

– 600 ml mlijeka

– 150 g putera

– 350 g mljevene plazme

– 100 g mliječne čokolade

– 50 ml slatke pavlake

– 100 g bijele čokolade

– 50 ml slatke pavlake

Priprema

Za fil staviti u šerpicu mak, šećer, vanilin šećer, griz i mlijeko. Povremeno miješati i kada se smjesa zgusne (nakon 10ak min), dodati puter u vruću smjesu, miješajte dok se ne rastopi. U smjesu zatim dodati mljevenu plazmu, nju takođe umiješati. Dobijenu smjesu utapkati u kalup prečnika 22cm i odložiti u frižider. Onda treba napraviti preliv za njega zagrijati slatku pavlaku, vrelu je preliti preko mliječne čokolade i ostaviti da odstoji par minuta. Dobro promiješati i preliti preko pola torte. Isto uraditi sa bijelom čokoladom i preostalom slatkom pavlakom. 

Tortu ponovo odložiti u frižider, čim se stegne, spremna je za jelo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
TORTAMAKRECEPT
24. decembar 2025 15:02