/ -SHUTTERSTOCK
11/11/2025 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Recept za baklavu sa makom

Klasična baklava sa jednim ne baš uobičajenim dodatkom. Recept za baklavu sa makom – mnogo je sočnija nego klasična, a ukus prosto obara sa nogu.

Ovaj bogat i ukusan kolač postaće vaš omiljeni čim ga probate. ijPre nego što je poslužite, važno je da baklava dobro upije sirup i potpuno se ohladi, kako bi bila savršeno sočna i puna ukusa.

Sastojci:

– 4 jaja

– 150 g šećera

– 1 vanilin šećer

– 1,5 dl ulja

– 1 kesica praška za pecivo

– 2 dl jogurta

– 400 g mljevenog maka

– 500 g tankog tijesta za baklavu

Sirup:

– 1/2 l vode

– 250 g šećera

– 1 limun

Priprema:

Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto umutite. Dodajte ulje, prašak za pecivo, jogurt i mak i sve lijepo sjedinite.

U nauljenu tepsiju za baklavu stavite dva lista kora i premažite dijelom nadjeva s makom. Postupak ponavljajte dok sve ne potrošite i na kraju odozgo stavite dva lista kora. Ovako poređanu baklavu isjecite na kocke ili trouglove i pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.

U međuvremenu u šerpu stavite vodu i šećer, pa kad provri, kuvajte još desetak minuta. Na kraju dodajte limun nasječen na kolutove. Sirup prelijte preko baklave i odozgo poređajte kolutove limuna.

(Stil)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
BAKLAVAMAKRECEPT
04. decembar 2025 21:55