/ -BOSANSKA KUHINJA/JUTJUB
06/08/2025 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dimljena krem juha: Neodoljiva kombinacija piletine i povrća

Dimljena krem juha s celerom, mrkvom i piletinom pravo je iznenađenje za nepce.

Bogatstvo začina daje dubinu okusa, a dimljena piletina unosi onaj poseban, aromatičan šmek koji ovu juhu čini nezaboravnom. Kremasta tekstura savršeno se slaže sa hrskavim komadima tosta, koji daju dodatnu dimenziju. Idealna je kao predjelo, ali i kao lagani samostalni obrok koji grije i miriše na domaće.

Sastojci

100 g celera

100 g šargarepe

1 glavica crvenog luka

2 češnja bijelog luka

100 g dimljene piletine

2 kašike maslaca 

2 kašike maslinovog ulja

1 krompir

2 kašikice  soli

1 kašikica bibera

1 kašikica mješavine začina

1 šolja vrnja za kuvanje

krutoni tosta 

Prirpema

Na ulju i maslacu popžiti crveni luk, bijeli luk, dimljenu piletinu, celer, šaragrepu i krompir, podliti sa temeljcom ili vodom. Posoliti, pobiberiti i dodati mješavinu začina, Skuvati, pa izblendati sve zajedno. Dodati vrhnje za kuvanje pa kuvati još nekoliko minuta. Servirati sa krutonima prepečenog tosta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. decembar 2025 22:26