Pita sa karijem i piletinom / - SHUTTERSTOCK
10/01/2023 u 06:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Fantastična pita sa karijem i piletinom

Veoma ukusna pita za ljubitelje kari piletine

Veoma ukusna pita za ljubitelje kari piletine, fantastičnog ukusa.

Sastojci:

Tijesto:

– 220 g brašna

– 1 žumance

– 30 g rendanog parmezana

– 130 g hladnog maslaca

– 1/2 kašičice soli

– voda, po potrebi

Nadjev:

– bijelo pileće meso

– kari u prahu

– 100 g kačkavalja

– 1 bjelance

– 2 kašike susama

– biber, po želji

Priprema:

Od brašna, parmezana, soli i maslaca umijesite mrvičasto tijesto. Dodajte žumance i vodu, pa kratko mijesite, dok ne dobijete kompaktno tijesto.

*Mrvičasto tijesto možete dobiti trljanjem među dlanovima ili u multipraktiku.

Ako imate vremena, ohladite tijesto ga 30 minuta. Tijesto podijelite na dva dijela: 2/3 i 1/3.

Veći dio razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi u oblik kruga, pa prebacite u kalup za pitu koji ste premazali s malo maslaca. Utisnite u dno i stranice.

Izbodite dno, pa ga prekrijte polovinom rendanog kačkavalja. Premažite cijelo tijesto bjelancetom.

Kari prah pospite po prethodno proprženoj piletini isiječenoj na kockice i promiješajte. Možete dodati i malo bibera, ako želite.

Kari piletinu rasporedite preko kačkavalja, pa preko nje pospite ostatak rendanog kačkavalja, preostalih 50 grama.

Drugi dio testa razvaljajte na veličinu kalupa i prebacite preko nadjeva. Utisnite ivice da se spoje s donjom korom, pa na sredini zasijecite u obliku krstića. Premažite sve bjelancetom i pospite susamom.

Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni, oko 40 minuta, odnosno dok pita ne dobije lijepu boju.

Ostavite da pita stoji oko 10 minuta, pa je onda poslužite.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. novembar 2024 02:46