/ SHUTTERSTOCK-SERGII KOVAL
25/10/2025 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Junetina u umaku od luka

Malo sastojaka, jednostavna priprema, a ukus je nevjerovatan. Spoj junetine i luka pun je pogodak.

Ovaj ručak uvijek ima onu domaću, toplu i umirujuću atmosferu koju su samo bake i mame znale pripremiti. Ukusi su savršeno usklađeni, a jelo se priprema brzo što ga čini idealnim za svaki dan. Za prilog možete odabrati bilo koje lešo povrće, zavisno od toga šta imate kod kuće ili šta vam najviše odgovara. Kombinacija je uvijek savršena i sigurno nećete pogriješiti!

Sastojci

700 g junećeg buta/šnicli

3 glavice luka

3 čehna bijelog luka

muškatni oraščić

peršun

so

biber

maslinovo ulje

Priprema

Juneće šnicle dobro izlupajte batom, posolite ih i pobiberiti.

Na maslinovom ulju stavite dinstati nasjeckan luk i bijeli luk. Dodajte šnicle. Kada šnicle dobiju boju sa svih strana, smanjite vatru, dodajte muškatni oraščić i poklopite posudu.

Dinstajte sve dok meso ne omekša. Prema potrebi dodajte malo vode.

Kada je meso kuvano, posipajte ga peršunom i poslužite uz prilog po želji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
JUNETINALUKUMAK
04. decembar 2025 23:30