/ -PIXABAY
16/04/2024 u 19:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kako da vam zelena salata ostane što duže svježa

Poenta je da operete i isječete zelenu salatu neposredno prije nego što je servirate

Postoji trik da očuvate hrskavost i svježinu glavice zelene salate nakon što je kupite i stavite u frižider. Sigurno se dešavalo da hoćete da napravite sendvič ili obrok salatu sa svježim zelenim listovima zelene salate, ali se brzo razočarate, jer je uvenula i izgubila svježinu.

Najvažniji korak u tome da vam zelena salata duže traje je da ne ostavljate višak vode na salati, odnosno da ne perete glavicu salate, dok ne budete spremni da je pojedete.

Ne samo da treba da izbjegavate pranje zelene salate odmah kada se vratite kući iz prodavnice, već bi trebalo da je čuvate cijelu, odnosno da je ne sječete. Rezanje zelene salate izlaže veću površinu gubitku vlage i veća površina je podložna buđi/bakterijama u okruženju, tako da ne treba da je sječete dok ne budete spremni da je jedete, piše Super žena.

Poenta je da operete i isječete zelenu salatu neposredno prije nego što je servirate, jer time sprečavate nakupljanje vode na listovima i smanjujete površinu salate koja je podložna buđi i bakterijama. Mikroorganizmi obično rastu brže kada su prisutni vlaga i kiseonik.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:20