Kaserola sa povrćem i slaninom je odličan predlog za doručak.
Sastojci:
– 450 g špargle
– 200 g slanine
– 8 jaja
– 6 kriški tosta
– 1 praziluk
– oko 100 g fete
Priprema:
Šparglama odsjeći donji deblji dio i isjeći na komadice uzduž. Staviti da se kuvaju u vodu oko jedan minut zatim izvaditi i posuti ih hladnom vodom.
Slaninu isjeći na komadice i propržiti na ulju par minuta. U to isto ulje dodati praziluk i pržiti ga dok ne omekša. Zatim dodati špargle.
U ćiniju staviti jaja, posoliti i dodati začine po želj. Jaja izmutiti žicom u kajganu.
U tu smjesu dodati šest kriški tosta isiječenog na tanke komadiće, zajedno sa koricom. U istu smjesu dodati slaninu, praziluk i fetu, pa kratko sve promiješati da se sastojci sjedine.
Sve zajedno sipati u posudu u kojoj ćete je peći, pa odozgo posuti sa parmezanom.
Peći na 220 stepeni oko 40 minuta.