/ -SHUTTERSTOCK
08/10/2024 u 14:12 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kesten pire omiljena jesenja poslastica

Kesten je bogat dijetalnim vlaknima, mineralima, dobrim mastima, vitaminima, antioksidansima i drugim važnim hranljivim materijama.

Sastojci:

1 kg kestena

400 – 500 ml mlijeka

20 grama šećera

25 ml ruma

Priprema:

Skuvajte kestenje u vodi, a potom ga ogulite. Neka ostanu topli jer se najbolje gule tada.

Isjecite oguljeno kestenje, a potom ga u blenderu pretvorite u kašu.

Sipajte kaš od kestena u šerpu, a potom dodajte mlijeko, šećer i rum i kuvajte dok se ne stvori jedinstvena smjesa. Sve vrijeme miješajte. Ukoliko je smesa pregusta, dodajte još malo mlijeka.

Kada kestenovi upiju mlijeko i napravi se gusta smjesa, još jednom izmiješajte, pa ostavite da se ohladi.

Ukrasite kesten pire šlagom ili slatkom pavlakom i uživajte.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. novembar 2024 22:58