/ GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO-BHOFACK2
26/12/2023 u 16:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kiš sa spanaćem

Ukus koji se pamti

Sastojci:

Za tijesto:

300 g brašna

1 kašičica soli

1/2 kašičice šećera

120 g putera

5 kašika hladne vode

Za nadjev:

300 g spanaća

2 jaja

100 ml mlijeka

250 g rikota sira

1 kašika skroba (gustina)

veliki prstohvat soli

so i biber po ukusu

Priprema:

Prvo umijesite tijesto. Pomiješajte so, brašno i šećer. U to dodajte isječen puter i 5 kašika vode. Mijesite sve dok se ne dobije glatko tijesto. Umotajte ga u plastičnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru jedan sat.

Ako imate svježi spanać, operite ga, ocijedite i sitno isjeckajte. A ako je zamrznut, ostavite da se odrmzne, a zatim ga ocijedite i sitno isjeckajte.

Pomiješajte sve sastojke za nadjev.

Razvijte tijesto oklagijom na pobrašnjenoj površini i stavite ga u posmazanu tepsiju. rasporedite ga tako da obuhvati i ivice. Izbockajte ga viljuškom. Stavite tijesto na deset minuta u rernu zagrijanu na 200 stepeni.

Preko tijesta rasporedite nadjev i pecite kiš u rerni zagrijanoj na 200 stepeni dok ne porumeni. Služiti toplo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
KIŠSPANAĆRECEPT
22. novembar 2024 10:31