
Krem supa od celera i kurkume koja joj daje poseban ukus.
Sastojci:
– 1/4 korijena celera
– 1 čen bijelog luka
- 1 manja šargarepa
- malo peršuna
- 1 kašičica kurkume
- 2,5 dl mlijeka
- 2 dl vode
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 kašika maslaca ili kokosovog ulja
- kašika brašna
- so, biber
Priprema:
U malo vode skuvati šargarepu, celer i bijeli luk.
Kada povrće omekša usitniti ga štapnim mikserom.
U dubljoj posudi otopiti maslac i na njemu prepržimo brašno, zaliti izmiksanim povrćem, mlijekom i ostatkom vode, ostavimo da provri.
Zatim skinite sa šporeta i umiješati kiselu pavlaku.
Pospite sjeckanim peršunom, začiniti solju, biberom i kurkumom.
Komentari (0)
Ostavite svoj komentar