/ GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO-TATIANA VOLGUTOVA
25/07/2024 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kremasta piletina sa bijelim lukom

Francuski recept za savršen ručak

Sastojci:

pileća prsa bez kostiju i kože, horizontalno presječena kako biste napravili 4 odreska

¼ kašičice mljevenog crnog bibera

1 kašičica slatke paprike

1 kašičica bijelog luka u prahu

1 kašičica sušenog timijana

¼ šolje bijelog brašna

1 kašika maslinovog ulja

1 kašika putera ili margarina

Za sos:

1 kašika putera il margarina

1 kašika svježe mljevenog bijelog luka

½ šolje pilećeg bujona (ili pileća kocka razmućena u pola šolje vode)

300 ml guste pavlake za kuvanje

1 kašičica senfa

½ šolje rendanog parmezana

So i mljeveni crni biber, po ukusu

Priprema:

Pospite piletinu solju, biberom, slatkom paprikom, crnim lukom u prahu i timijanom. Uvaljajte piletinu u brašno tako da sve strane budu ravnomjerno obložene.

Zagrijte maslinovo ulje i 1 kašiku putera u velikom, dubokom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu i pržite 5-6 minuta

Izvadite piletinu iz tiganja i ostavite je na tanjir.

U isti tiganj dodajte puter za sos. Kada se otopi, dodajte bijeli luk, miješajući 30 sekundi.

Zatim dodajte pileći bujon i kuvajte 1-2 minuta dok ne ispari najmanje polovina tečnosti. Umiješajte pavlaku za kuvanje i senf, smanjite vatru na srednju i dinstajte 2 minuta dok se sos malo ne zgusne.

Umiješajte parmezan u sos, začinite po ukusu, a zatim vratite piletinu u tiganj na 2-3 minuta ili dok se piletina ne zagrije.

Poslužite piletinu sa pirinčem, pire krompirom ili tjesteninom i prilogom parenog zelenila. Pospite svježe sjeckanim peršunom i malo limunovog soka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. novembar 2024 19:53