Musaka sa karfiolom i mljevenim mesom / - FOTO: SHUTTERSTOCK
05/10/2022 u 06:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Musaka sa karfiolom i mljevenim mesom

Malo drugačija musaka fantastičnog ukusa

Musaka sa karfiolom i mljevenim mesom, malo drugačija ali fantastičnog ukusa.

Sastojci:

– 2 šargarepa

– 1 glavica luka

– 2 čena bijelog luka

– 250 g mlevenog mesa

– 1 glavica karfiola

– 2 čaše kisele pavlake

– 3 jaja

– peršun, biber, so

– 150 g kačkavalja

Priprema:

Narendati šargarepe, pa ih popržiti sa crnim i bijelim lukom.

Dodati mljeveno meso, začine i sve zajedno pržiti dok ne dobije lijepu boju.

Karfiol oprati i očistiti, pa isjeći na sitnije komade.

Nauljiti posudu u kojoj ćete peći musaku, staviti red karfiola, na to mljeveno meso sa šargarepom i na vrh preostali karfiol.

Kiselu pavlaku razmutiti sa jajima, dodati so i preliti po mljevenom mesu. Na kraju posuti narendanim kačkavaljem.

Peći oko 40 minuta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 21:37