Hrskavo izvana, mekano i bogato iznutra, ovo jelo nestaje sa stola brže nego što ste ga pripremali. Ključ uspjeha je u izboru kvalitetnog krem sira koji daje pun, zaokružen ukus svakom zalogaju. Poslužite ga toplo, uz čašu osvježavajućeg pića i - uživajte u komplimentima.
Sastojci
400 g lisnatog tijesta
300 g krem sira
2 tikvice
100 g bijelog kriška sira
1 kašikica soli
1/3 kašikice bibera
3 kašike maslinovog ulja
Priprema
Lisnato tijesto razvaljati pa ga oblikovati u krugove. Krugove poredati u tepsiju na papir za pečenje. Na svaki krug staviti krem sir, tikvice i ribani sir. Posoliti, pobiberiti i "poprskati" maslinovim uljem. Peći u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta da rubovi porumene. Servirati po želji sa paradajzom i začinskim biljem.
