Danas vam predlažemo recept za ukusnu pastu sa slatkim kupusom i kurkumom.
Sastojci:
– 400 g paste (npr. taljatele)
– 1 manja glavica kupusa
– 2 srednja praziluka
– 1 glavica crnog luka
– malo maslinovog ulja
– so, biber
– kurkuma
– prstohvat šećera
– bijeli luk u prahu
– peršun
Priprema:
Skuvajte tjesteninu u posoljenoj vodi, procijedite i stavite sa strane. Sačuvajte 150 ml vode u kojoj se kuvala tjestenina.
Na maslinovom ulju izdinstajte sitno isjeckan crni luk, pa dodajte na kolutove isiječen praziluk. Posolite i dodajte prstohvat šećera.
Zatim dodajte kupus isjeckan na tanka rebarca, začine: so biber, kurkuma, bijeli luk u prahu, pa promiješajte i na umjerenoj temperaturi dinstajte dok kupus ne postane mek.
Pojačajte temperaturu, dodajte oko 150 ml vode u kojoj se kuvala tjestenina.
Zatim dodajte kuvanu testeninuj, isključite šporet i sve dobro izmiješajte. Ostavite sa strane nekoliko minuta da se svi ukusi pomiješaju.
Na kraju dodajte sjeckani peršun i poslužite.