Postvaskršnja dijeta, jaja, kuvana jaja / - SHUTTERSTOCK
25/04/2022 u 13:05 h
DAN portalДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pet sjajnih recepata za ručak s kuvanim jajima koja su vam ostala od Uskrsa

Sigurno je ostalo kuvanih jaja - predlažemo vam pet sjajnih jela za koja možete da ih iskoristite ovih dana

Koliko god da vas se okupilo za uskršnjom trpezom, sigurno je ostalo kuvanih jaja - predlažemo vam pet sjajnih jela za koja možete da ih iskoristite ovih dana.

Mesni rolat s jajima

Sastojci:

1 kg mljevenog mesa

sredina od dva parčeta starog hljeba

1 dl mlijeka

6 jaja

malo ulja

crvena mljevena paprika

so i biber.

Priprema:

Hljeb preliti mlijekom pa ostaviti da omekša. Mljeveno meso začiniti i dodati iscijeđen omekšali hljeb pa sve dobro umijesiti. Umiješenu smjesu staviti na najlonsku foliju i rastanjiti na 1 cm debljine. U sredinu preko mesa poslagati očišćena kuvana jaja. Uz pomoć folije umotati rolat tako da jaja ostanu u sredini. Napravljen rolat izvaditi iz folije, staviti u tepsiju, pa peći oko pola sata.

Jaja punjena paštetom od tunjevine

image

Punjena jaja

SHUTTERSTOCK

Sastojci:

kuvana jaja

tunjevina (ili sardina)

kiseli krastavčići

crni luk

majonez

pavlaka

so i biber.

Priprema:

Presjeći jaja po dužini na pola i izvaditi žumanca. U blender sipati žumanca, ribu i sitno sjeckani luk i krastavčiće. Začiniti po ukusu. Miksati da se dobije smjesa nalik na paštetu. Paštetom puniti bjelanca i poređati ih na tanjir. U posebnoj posudi pomiješati majonez i pavlaku. Posoliti i pobiberiti po ukusu i preliti napunjena jaja.

Zapečen krompir sa jajima

image

Jaja u pečenom krompiru

SHUTTERSTOCK

Sastojci:

1 kg krompira

6-7 obarenih jaja

200 g kisele pavlake

50 g maslaca

so i biber.

Priprema:

Krompir obariti i isjeći na kolutove. Jaja isjeći na ploške. Razmutiti pavlaku sa malo mlijeka. Vatrostalnu posudu premazati maslacem, pa naizmjenično ređati krompir i jaja i postupak ponovljati dok ima materijala. Sve zaliti umućenom pavlakom i mlijekom. Odozgo staviti listove maslaca i peći u rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

Jaja u bešamel sosu

Sastojci:

6 kuvanih jaja

100 g putera i par kapi ulja

100 g brašna

500 ml mlijeka

100 g kačkavalja

so i beli biber.

Priprema:

Za bešamel sos, zagrijati puter sa malo ulja pa propržiti brašno, da malo požuti, pazeći da ne zagori. Dodavati postepeno pripremljeno zagriejano mlijeko, so po ukusu i kuvati dok se sos ne zgusne. Posudu za pečenje podmazati poređati jaja presječena na polutke, preliti bešamel sosom. Prodrmati posudu da sos „padne“ do dna i dobro obavije jaja. Narendati kačkavalj i zapeći u rerni dok se ne uhvati korica zlatne boje.

Jednostavna, a raskošna salata sa jajima

Sastojci:

7 kuvanih jaja

400 g kisele pavlake

dvije veze mladog luka

so i biber.

Priprema:

Nasjeckati mladi luk. Kuvana jaja rezačem za jaja presjeći po dužini, rukom čvrsto držeći ponovo ih presjeći ovaj put po širini, da se dobiju kockice. U posudi za salatu pomiješati jaja, mladi luk i pavlaku, posoliti po ukusu i malo zabiberiti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
{"success":true,"message":null,"messages":null,"data":null,"logged_in":false}
24. mart 2025 18:59