spanać iz rerne / - SHUTTERSTOCK
05/06/2022 u 06:10 h
DAN portalДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pripremite spanać iz rerne

Predlažemo vam spanać sa jajima preliven bešamelom

Spanać sa jajima preliven bešamelom pripremljen u rerni.

Sastojci:

(za 4 osobe)

– 1 kg spanaća

- 1 mladi luk

- 1 čen bijelog luka

- 2 jaja

- 50 g rendanog kačkavalja

- so, biber

Bešamel:

- 40 g maslaca

- 1 kašika brašna

- 250 ml mlijeka

- 50 g kačkavalja

Priprema:

Spanać skuvajte u posoljenoj vodi, dobro ocijedite i sitno isjeckajte.

Mladi i bijeli luk isjecite, propržite na ulju i pomiješajte sa spanaćem.

Umitite jaja, pa ih dodajte mješavini spanaća i luka. Posolite i pobiberite i dobro promiješajte.

Spanać prebacite u manju vatrostalnu posudu i pospite ga rendanim kačkavaljem.

Napravite bešamel.

Zagrijte maslac, dodajte kašiku brašna, kratko propržite i uz miješanje dolivajte mlijeko.

Kuvajte dok se ne zgusne, pa umiješajte na kocke isiječen ili narendan kačkavalj.

Prelijte time spanać i zapecite u rerni, oko 20 minuta na 180 stepeni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Komentari (0)

Još nema objavljenih komentara

Ostavite svoj komentar

  1. Registrujte se ili prijavite na svoj nalog
28. mart 2025 17:03