
Spanać sa jajima preliven bešamelom pripremljen u rerni.
Sastojci:
(za 4 osobe)
– 1 kg spanaća
- 1 mladi luk
- 1 čen bijelog luka
- 2 jaja
- 50 g rendanog kačkavalja
- so, biber
Bešamel:
- 40 g maslaca
- 1 kašika brašna
- 250 ml mlijeka
- 50 g kačkavalja
Priprema:
Spanać skuvajte u posoljenoj vodi, dobro ocijedite i sitno isjeckajte.
Mladi i bijeli luk isjecite, propržite na ulju i pomiješajte sa spanaćem.
Umitite jaja, pa ih dodajte mješavini spanaća i luka. Posolite i pobiberite i dobro promiješajte.
Spanać prebacite u manju vatrostalnu posudu i pospite ga rendanim kačkavaljem.
Napravite bešamel.
Zagrijte maslac, dodajte kašiku brašna, kratko propržite i uz miješanje dolivajte mlijeko.
Kuvajte dok se ne zgusne, pa umiješajte na kocke isiječen ili narendan kačkavalj.
Prelijte time spanać i zapecite u rerni, oko 20 minuta na 180 stepeni.
Komentari (0)
Ostavite svoj komentar