
Pikantna obrok salata sa pilećim mesom, avokadom i kikirikijem.
Sastojci:
(za 4 osobe)
– 300 g pilećeg bijelog mesa
- 4 kašike ulja
- 2 čili papričice
- 1 crni luk
- 4 kašike meda
- 3 kašike soka od limete ili limuna, po želji
- 50 g rukole
- 1 avokado
- 50 g kikirikija
- krutoni, po želji
Priprema:
Operite meso, osušite ga i propržite sa svih strana oko 10 minuta.
Za to vrijeme isitnite čili papričicu na sitne kockice (odstranite sjemenke). Luk takođe isjecite na kockice. Izmiješajte med i čili.
Kad meso bude gotovo, izvadite ga i posolite, pa premažite sa dvije kašike mješavine meda i čilija, pa ostavite da se prohladi.
Na masnoći od prženja prodinstati luk. Pomiješajte ga sa preostalom mješavinom meda i čilija, preostalim uljem i sokom od limete (ili limuna) i na kraju posolite.
Očišćenu i opranu rukolu iskidajte na veličinu zalogaja, a meso avokada isijecite uzdužno ili na kocke, time dekorišite tanjir, pa dodajte isječenu piletinu.
Na kraju prelijte pripremljenim dresingom i pospite kikirikijem.
Po želji možete dodati i krutone.
Prijatno!
Коментари (0)
Оставите свој коментар