
Avokado, tunjevina i orašasti plodovi u kombinaciji sa tjesteninom odličan predlog za ručak.
Sastojci:
– 300 g tjestenine
– 160 g tunjevine (komadi)
- 1 avokado
- manja glavica crnog luka
- 2 čena bijelog luka
- 2 kašike gustog jogurta
- 2 kašike maslinovog ulja
- sok od pola limuna
- 40 g rendanog parmezana
- so, menta
- sjeckani orasi
Priprema:
Tjesteninu skuvati u slanoj vodi. Procijediti i držati poklopljeno.
Avokado presjeći na pola, kašikom izvaditi meso i izgnječiti viljučkom. trebalo bi da izgleda kao pire.
Zatim dodati tunjevinu, sitno sjeckani crni luk, izgnječeni bijeli luk, maslinovo ulje, sok od limuna, jogurt, parmezan i sjeckane orahe.
Na kraju dodati mentu i so po potrebi.
Sve dobro izmiješati i staviti preko tople tjestenine.