/ -SHUTTERSTOCK
09/05/2025 u 15:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pileće bijelo meso na kineski način

Ako nemate ideju šta napraviti za obrok, mi vam donosimo recept za ručak.

Sastojci:

600 g pilećeg bijelog mesa

3 šargarepe

1 zelena tikvica

1 mladi luk

1 paprika

500 g šampinjona

2 kašike ulja

2 kašičice začina C (vegete)

1 kašičica bibera

1 kašičica aleve ljute paprike

1 dcl soja sosa.

Za prilog:

200 g riže

1 kašičica soli

svjež peršunov list za dekoraciju.

Priprema:

Pileće bijelo meso isiječemo na trake i stavimo u odgovarajuću posudu u koju smo stavili dvije kašike ulja, da se prži na laganoj vatri desetak minuta. Isjeckamo šargarepu i mladi luk na kolutove, tikvicu i papriku na trake i dodamo povrće bijelom mesu da se sve zajedno dinsta.

Odmah potom dodamo i oprane šampinjone isječene na listiće, nalijemo 1 dcl vode i ostavimo da se sve krčka uz povremeno miješanje oko sat vremena, dok ne ispari tečnost. Pri kraju dinstanja dodajemo začine: vegetu, biber, alevu ljutu papriku i na kraju soja sos i sve dobro promiješamo. Dinstamo još pet minuta. Kao prilog skuhamo rižu u vodi i procijedimo.

Servirati po želji ili kao na slici, tako što šoljicu od kafe napunimo rižom i izručimo na sredinu tanjira, dekorišemo peršunovim listom, a okolo izvadimo jelo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. decembar 2025 23:34