/ GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO-FROM_MY_POINT_OF_VIEW
12/10/2023 u 17:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pileći bataci u sosu od senfa i meda

Ovako pripremljeni pileći bataci u sosu od senfa i meda su slatko – slani sa pikantnim ukusom bilja, imaju hrskavu zlatnu kožuru i izuzetno su sočni

Sastojci:

Pileći bataci – preporučujemo da koristite pileće batake sa kostima i kožurom

¼ šolje meda

¼ šolje senfa

2 čena bijelog luka, samljevena

1 kašika ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Bilje i začini: Trebaće vam svjež ruzmarin, so i biber da biste upotpunili glazuru. Mogu se koristiti i suvi i svježi začini. Sve začine koristite u mjeri od 1,5 kašičica.

Priprema:

Pripremite piletinu. Stavite pileće batake u posudu za pečenje srednje veličine. Posušite ih papirnim ubrusom.

Umutite sos od meda i senfa u posebnoj posudi: pomiješajte senf, med, maslinovo ulje, bijeli luk i začine: ruzmarin, so i biber. Miješajte dok se ne sjedini.

Premažite piletinu sosom od meda i senfa. Pecite 40 do 45 minuta na 180 stepeni. Poslednja dva do tri minuta držite uključen gornji grijač na temperaturu od 250 stepni.Tako dobijate posebno hrskavu kožuru.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
BATACIMEDSENF
22. novembar 2024 10:42