Sastojci:
Pileći bataci – preporučujemo da koristite pileće batake sa kostima i kožurom
¼ šolje meda
¼ šolje senfa
2 čena bijelog luka, samljevena
1 kašika ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Bilje i začini: Trebaće vam svjež ruzmarin, so i biber da biste upotpunili glazuru. Mogu se koristiti i suvi i svježi začini. Sve začine koristite u mjeri od 1,5 kašičica.
Priprema:
Pripremite piletinu. Stavite pileće batake u posudu za pečenje srednje veličine. Posušite ih papirnim ubrusom.
Umutite sos od meda i senfa u posebnoj posudi: pomiješajte senf, med, maslinovo ulje, bijeli luk i začine: ruzmarin, so i biber. Miješajte dok se ne sjedini.
Premažite piletinu sosom od meda i senfa. Pecite 40 do 45 minuta na 180 stepeni. Poslednja dva do tri minuta držite uključen gornji grijač na temperaturu od 250 stepni.Tako dobijate posebno hrskavu kožuru.