/ -FACEBOOK
16/05/2024 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Punjeni patlidžan

Isjeći plavi patlidžan na polovine po dužini i izdubiti sredinu

Sastojci:

4 manja plava patlidžana, 200 g mljevenog mesa, 1 crvena paprika, 4 manja paradajza, 1 glavica crnog luka, 4 čena bijelog luka, 1 šolja skuvane riže, biber, so.

Priprema:

Isjeći plavi patlidžan na polovine po dužini i izdubiti sredinu. Isjeckati i ispržiti sredinu na ulju da porumeni.

Ispržiti meso, nasjeckani crni i bijeli luk i rižu. Začiniti po ukusu solju i biberom.

Napuniti patlidžan tako što se na dno sipa masa s mesom, a preko njega propržena sredina.

Isjeći paradajz na kriške i položiti po vrhu. Peći u rerni oko 15 minuta, a prije služenja ukrasiti svježim bosiljkom i krem sirom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. novembar 2024 02:14