Sastojci:
– 200 g integralnog brašna
– 200 g brašna tip 500
– 3 g suvog kvasca
– 1 kašičica kurkume
– 1 kašičica šećera
– 1/2 kašičice morske soli
– 1/3 kašičice bijelog luka u prahu
– 1 kašika sjemena lana
– 2 dl mlake vode
– 2 kašike ulja
Priprema:
Izmiješati sve sastojke osim vode i ulja. Napraviti udubljenje u sredini, sipati vodu i ulje, pa umijesiti tijesto.
Ostaviti tijesto na toplom mjestu da odstoji dok se ne udvostruči.
Zatim premijesiti tijesto, napraviti loptu i staviti u podmazanu šerpu prečnika 20 centimetara. Zasjeći hljeb na nekoliko mjesta i ostaviti da odstoji 20 minuta.
Peći 25 minuta na 200 stepeni i 10 minuta na 150 stepeni.
Hljeb izvaditi iz šerpe i ostaviti da se ohladi na rešetki za pečenje, zatim ga sjeći oštrim nožem.
Prijatno!
(Izvor: Danas/N1)