Sastojci:
kašičica maslaca
glavica crvenog luka
650 grama očišćenih pilećih bataka
tri čena bijelog luka
so
100 ml bijelog vina
prstohvat mljevene crvene paprike
prstohvat bibera
prstohvat curryja u prahu
kašika umaka od soje
90 grama maslaca
kašika majoneze
pola kašičiće senfa
dvije kašike maslinovog ulja
po potrebi koristite maslac za zalijevanje
Priprema:
Na kašičici maslaca prodinstajte izrezani crveni luk. Meso izrežite na sitne komade i pomiješajte ga s lukom. Nakon toga dodajte isjeckani bijeli luk, so, crvenu papriku, biber, umak od soje, curry u prahu i vino. Sve pirjajte otprilike 40-ak minuta.
Narežite maslac na tanke listiće i ostavite na sobnoj temperaturi da omekša. Pomiješajte ga s mesom. Smjesu zatim stavite u blender i dodajte majonez, senf, maslinovo ulje i promiješajte. So dodajte po potrebi.
Dodajte paštetu u posudice i prelijte tankim slojem rastopljenog maslaca. Neka odstoji u frižideru nekoliko dana. Ukoliko vam ostane viška paštete, možete je staviti u plastične posude pa zamrznuti.