Ako nemate puno vremena, a želite ukusan i lagan obrok, tjestenina s tunom i paradajzom je pravi izbor. Gotova je za manje od 30 minuta, a potrebni sastojci su jednostavni i pristupačni.
Potrebni sastojci: 300 g tjestenine (pene ili špagete), 2 konzerve tune u maslinovom ulju,1 glavica luka, 2 čena bijelog luka, 300 g svježeg paradajza (ili 1 konzerva pelata), maslinovo ulje, so, biber, origano, bosiljak, parmezan po želji.
Priprema: Skuvajte tjesteninu u posoljenoj vodi prema, na malo maslinovog ulja propržite sitno sjeckani luk i bijeli luk, dodajte sjeckani paradajz i kuvajte 10 minuta da se dobije sos, ubacite ocijeđenu tunu, začinite solju, biberom, origanom i bosiljkom.
Umiješajte skuvanu tjesteninu u sos i pospite rendanim parmezanom.
U užurbanom svakodnevnom ritmu, ovakvi brzi recepti pravo su rješenje za sve koji žele jesti domaće i ukusno.
Dovoljno je pola sata da na stolu imate obrok koji će oduševiti cijelu porodicu.
