/ -INSTAGRAM
27/08/2025 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ručak za pola sata: Sočna tjestenina s tunom i paradajzom

U užurbanom svakodnevnom ritmu, ovakvi brzi recepti pravo su rješenje za sve koji žele jesti domaće i ukusno

Ako nemate puno vremena, a želite ukusan i lagan obrok, tjestenina s tunom i paradajzom je pravi izbor. Gotova je za manje od 30 minuta, a potrebni sastojci su jednostavni i pristupačni.

Potrebni sastojci: 300 g tjestenine (pene ili špagete), 2 konzerve tune u maslinovom ulju,1 glavica luka, 2 čena bijelog luka, 300 g svježeg paradajza (ili 1 konzerva pelata), maslinovo ulje, so, biber, origano, bosiljak, parmezan po želji.

Priprema: Skuvajte tjesteninu u posoljenoj vodi prema, na malo maslinovog ulja propržite sitno sjeckani luk i bijeli luk, dodajte sjeckani paradajz i kuvajte 10 minuta da se dobije sos, ubacite ocijeđenu tunu, začinite solju, biberom, origanom i bosiljkom.

Umiješajte skuvanu tjesteninu u sos i pospite rendanim parmezanom.

U užurbanom svakodnevnom ritmu, ovakvi brzi recepti pravo su rješenje za sve koji žele jesti domaće i ukusno.

Dovoljno je pola sata da na stolu imate obrok koji će oduševiti cijelu porodicu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. decembar 2025 12:52