/ -SHUTTERSTOCK
11/01/2025 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Savršeni slani mafini s viršlama

Slana varijanta muffina uvijek nas oduševi. Ovaj recept je savršen za sve koji uživaju u kombinaciji sočnog tijesta i iznenađujuće hrskavih komadića viršli.

Posluženi uz umak po želji, ovi mafini će zasigurno biti hit na svakom stolu. Brzo se pripremaju, a užitak u svakom zalogaju je zagarantovan.

Priprema:

60 g brašna

90 g kukuruznog brašna

1 kašika šećera

1⁄2 kašikica praška za pecivo

1⁄4 kašikica soli

120 ml jogurta

1 jaje

50 ml ulja

50 g narendane gaude

6 komada viršli

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Kalupe za mafine premažite malo ulja.

U velikoj zdjeli pomiješajte sve suve sastojke: brašno, kukuruzno brašno, šećer, prašak za pecivo i so. U sredini suve smjese dodajte jogurt, ulje i jaje.

Pomoću varjače dobro promiješajte sve sastojke dok se ne sjedine. Na kraju, dodajte narendanu gaudu i sve još jednom lagano izmiješajte.

Smjesu ravnomjerno rasporedite u pripremljene kalupe za mafine, pazeći da ne prepunite kalupe. U svaki mafin stavite po jednu viršlu tako da stoji uspravno, u sredinu smjese.

Stavite kalupe u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 15-18 minuta, ili dok mafini ne dobiju zlatno-smeđu boju i postanu čvrsti na dodir.

Poslužite tople, odmah nakon pečenja, uz omiljeni umak.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. januar 2025 12:49