Posluženi uz umak po želji, ovi mafini će zasigurno biti hit na svakom stolu. Brzo se pripremaju, a užitak u svakom zalogaju je zagarantovan.
Priprema:
60 g brašna
90 g kukuruznog brašna
1 kašika šećera
1⁄2 kašikica praška za pecivo
1⁄4 kašikica soli
120 ml jogurta
1 jaje
50 ml ulja
50 g narendane gaude
6 komada viršli
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Kalupe za mafine premažite malo ulja.
U velikoj zdjeli pomiješajte sve suve sastojke: brašno, kukuruzno brašno, šećer, prašak za pecivo i so. U sredini suve smjese dodajte jogurt, ulje i jaje.
Pomoću varjače dobro promiješajte sve sastojke dok se ne sjedine. Na kraju, dodajte narendanu gaudu i sve još jednom lagano izmiješajte.
Smjesu ravnomjerno rasporedite u pripremljene kalupe za mafine, pazeći da ne prepunite kalupe. U svaki mafin stavite po jednu viršlu tako da stoji uspravno, u sredinu smjese.
Stavite kalupe u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 15-18 minuta, ili dok mafini ne dobiju zlatno-smeđu boju i postanu čvrsti na dodir.
Poslužite tople, odmah nakon pečenja, uz omiljeni umak.