Danas vam predlažemo za ručak obrok koji obiluje proteinima.
Sastojci:
– 400 g pečene piletine
– 200 g ječma
– 2 l pileće bistre supe
– 2 šargarepe
– 1 štap celera
– 2 kašike limunovog soka
– 1 praziluk
– 1 čen bijelog luka
– so, biber
– ulje
– svež peršun
Priprema:
U loncu zagrijte malo ulja, pa na njemu dinstajte šargarepu isiječenu na manje komade dok ne omekša. Za to će vam biti potrebno oko tri minuta.
Dodajte očišćeni i nasjeckani celer i praziluk, pa dinstajte otprilike dva minuta. Zatim dodajte i sjeckani bijeli luk i dinstajte oko 30 sekundi.
Suvi ječam tostirajte na ulju otprilike jedan minut, pa i to dodajte.
Zalijte sve zajedno pilećom bistrom supom, posolite i pobiberite po želji. Pustite da se sve zajedno kuva dvadesetak minuta na laganoj temperaturi.
Iscjepkajte piletinu, pa stavite u lonac i kuvajte sve zajedno još desetak minuta, dok se meso ne zagrije, a ječam termički obradi do kraja.
Na kraju kuvanja dodajte limunov sok i svjež peršun, a po potrebi još posolite i pobiberite.
Poslužite toplo sa kriškom hljeba.