
Desert koji nas vraća u djetinjstvo.
Sastojci:
– 1 pakovanje lisnatog tijesta
– 5 bjelanaca
- 250 g šećera
- 1 dl vode
- limunov sok
- šećer u prahu
- 1 umućeno jaje
Priprema:
Lisnato tijesto razvaljati i izrezati na tanke trakice širine jedan centimetar.
Modle za šam rolne malo namastiti, pa onda na njih namotati trakice.
Prije pečenja malo ih premazati umućenim jajetom.
Rerna mora da bude vrela kad ih stavite da se peku.
Nakon pet minuta smanjiti temperaturu i paziti da ne izgore. Peći oko 15 do 20 minuta da dobiju svijtlu zlatnu boju.
Čim ih izvadite iz rerne odmah ih skinite sa modlica, dok su još vrele i onda ih ostavite da se dobro ohlade.
Za to vreme pripremite šam:
Bjelanca umutiti u čvrst snijeg sa dvije kašike šećera.
Ostatak šećera, vodu i sok od limuna kuvati dok ne dobijete gusti sirup.
U snijeg od bjelanaca uz stalno miješanje sipati vreli sirup. Nastaviti sa miješanjem još par minuta.
Šam će biti gust i čvrst.
Napunite vrećicu za ukrašavanje i pečene rolene punite šamom.
Na kraju pospite šećerom u prahu.
Prijatno!
Коментари (0)
Оставите свој коментар