/ Shutterstock
12/05/2024 u 17:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Štrudla sa džemom i orasima

Poslastica u čijem ukusu ćete uživati.

Sastojci:

– 350 g brašna tip 500

– 150 g oštrog brašna

– 1/2 kašičice soli

– 2 kašike vanilin šećera

– rendana limunova kora

– 4 kašike ulja

– 3 dl mlake vode

– 15 g svježeg kvasca

Fil:

– 450 g mljevenih oraha

– 15 kašika džema od kajsija

– 1 kašika vanilin šećera

Priprema:

Izmiješajte kvasac, malo šećera, malo vode i brašna, pa ostavite da naraste, na toplom mjestu.

U posudu za miješenje sipajte suve sastojke, izmiješajte ih, napravite udubljenje, dodajte tečne sastoje i nadošao kvasac.

Umijesite glatko tijesto, dobro ga upakujte i ostavite ga da naraste. Podijelite ga na tri dijela, napravite jufkice, pokrijte ih i ostavite da se odmore 15 minuta.

Za to vrijeme napravite fil – sjedinite sve navedne sastojke i podijelite na tri dijela.

Svaku jufku razvijte u pravougaonik okvirnih dimenzija 30×25 cm, premažite filom i uvijte štrudle (po široj strani).

Štrudle premažite uljem i ostavite ih da odstoje 20 minuta. Pecite ih u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.

Prohlađenu štrudlu pospite šećerom u prahu, po želji.

A ako štrudlu obogatite jajima, mlijekom i mašću ili puterom, biće još ukusnija – prava starinska, predlaže Domaćica za vas, prenosi Danas.rs.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. novembar 2024 17:03