Štrudla sa nutelom i lješnicima / - foto: Printskrin
19/07/2021 u 19:15 h
DAN portalДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Štrudla sa nutelom i lješnicima

Kada se prohladi, pospite šećer u prahu

Ko još ne voli sočnu, mekanu i toplu štrudlu iz koje curi krem od čokolade? 

Sastojci Količina

kvasac 1 kocka

voda 250 ml

mleko 250 ml

so 2 kašičice

margarin 250 g

žumance 3

brašno 900 g

Za fil

čokoladni krem 300 g

lešnik 150 g

Kako pripremiti

Za tijesto kvasac izmrvite u toplom mlijeku, pa ostavite da nadođe. Kvasac sipajte u vanglu, dodajte žumanca, otopljeni puter, so, mlaku vodu, pa postepeno sipajte brašno i umijesite mekše tijesto. Tijesto ostavite da naraste, podijelite ga na dva dijela pa filujte po želji.

Mi vam predlažemo punjenje koje se razlikuje od onih klasičnih. Tijesto za štrudlu razvucite oklagijom, premažite polovinom nutele i pospite polovinom sjeckanih lješnika, pa urolajte. Ponovite postupak i sa drugom polovinom tijesta i fila. Štrudle premažite umućenim jajetom, lagano izbockajte viljuškom, pa ostavite da odstoje oko pola sata. Pecite ih na 200 stepeni oko 45 minuta. Pečene štrudle prekrijte krpom, pa kada se malo prohlade, pospite šećerom u prahu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
{"success":true,"message":null,"messages":null,"data":null,"logged_in":false}
25. april 2025 19:57