
Ko još ne voli sočnu, mekanu i toplu štrudlu iz koje curi krem od čokolade?
Sastojci Količina
kvasac 1 kocka
voda 250 ml
mleko 250 ml
so 2 kašičice
margarin 250 g
žumance 3
brašno 900 g
Za fil
čokoladni krem 300 g
lešnik 150 g
Kako pripremiti
Za tijesto kvasac izmrvite u toplom mlijeku, pa ostavite da nadođe. Kvasac sipajte u vanglu, dodajte žumanca, otopljeni puter, so, mlaku vodu, pa postepeno sipajte brašno i umijesite mekše tijesto. Tijesto ostavite da naraste, podijelite ga na dva dijela pa filujte po želji.
Mi vam predlažemo punjenje koje se razlikuje od onih klasičnih. Tijesto za štrudlu razvucite oklagijom, premažite polovinom nutele i pospite polovinom sjeckanih lješnika, pa urolajte. Ponovite postupak i sa drugom polovinom tijesta i fila. Štrudle premažite umućenim jajetom, lagano izbockajte viljuškom, pa ostavite da odstoje oko pola sata. Pecite ih na 200 stepeni oko 45 minuta. Pečene štrudle prekrijte krpom, pa kada se malo prohlade, pospite šećerom u prahu.