/ -JUTJUB/BOSANSKA KUHINJA
28/08/2025 u 14:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Tjestenina u kremastom sosu od pečuraka

Tjestenina u kremastom sosu od šumskih pečuraka je obrok gdje svaka nit upija bogatstvo ukusa. Zdrava je i lagana, a opet dovoljno kremasta da zadovolji i najveće gurmane.

Kombinacija tjestenine i pečuraka pruža savršen balans hranjivih vrijednosti i užitka. To je jelo koje osvaja svojom jednostavnošću i prirodnim aromama.

Sastojci

300 g tjestenine 

200 g šumskih pečuraka

1 glavica crvenog luka

3 kašikice soli

½ kašikice bijelog bibera

1 kašikica mješavine začina 

2 češnja bijelog luka

1 kašika maslaca 

2 kašike maslinovog ulja

0,1 l vrhnja za kuvanje

svježi bosiljak

Priprema

Tjesteninu skuvati u slanoj vodi. U tavi na maslacu i maslinovom ulju propržiti sjeckani crveni i bijeli luk i gljive. Posoliti i pobiberiti. Dodati vrhnje za kuvanje i mješavinu začina. Kratko prokuvati te dodati kuvanu tjesteninu. Pustiti da se sve sjedini i servirati po želji sa svježim začinskim biljem ili tvrdim zrelim sirom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. decembar 2025 17:58