Sastojci:
5 paprika
2 kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sitno isjeckana 2 mlada luka (može i crni luk)
1 samljeven čen bijelog luka
svježi peršun
začini po ukusu
3-4 kriške vašeg omiljenog hljeba
Priprema:
Zagrijte rernu na 220 stepeni. Stavite paprike na pleh obloženim papirom za pečenje.
Pokapajte ih jednom kašikom maslinovog ulja i pecite 25-30 minuta dok malo ne pocrne i dok se koža paprike ne nabora. Dok se peku, okrećite ih nekoliko puta.
Izvadite ih iz rerne i stavite u veliku činiju. Pokrijte ih pamučnim peškirom.
Ostavite ih da odstoje 20 minuta.
Ogulite paprike, otvorite ih i bacite sjemenke.
Isjecite paprike na tanke trake, a potom na kockice i ostavite ih po strani.
Drugu kašiku maslinovog ulja sipajte u tiganj i zagrijte ga na srednjoj vatri.
Dodajte mladi luk, bijeli luk i dinstajte 1-2 minuta. Dodajte papriku, začinite solju i biberom i kuvajte još 2-3 minuta. Ukrasite svježim peršunom.
Tostirajte hljeb do zlatne boje.
Stavite dvije kašike pečene paprike na kriške tosta i uživajte.