
Napunite tikvice sočnim filom i eto ručka za dva dana.
Sastojci:
četiri tikvice 4
300 grama mlevenog junećeg mesoa
jedna glavica crnog luka
dva čena bijelog luka
pola kašičice začinske paprike
200 mililitara supe od povrća
200 grama mladog kukuruz a
jedna zelena paprika
pirinač 100 grama
pavlaka 100 grama
sir 100 grama
ulje po potrebi
biber po želji
so po želji
Kako pripremiti:
Pirinač skuvajte u posoljenoj vodi, ocijedite i ostavite na stranu.
Tikvice prepolovite uzduž, pa kašičicom izvadite sredinu.
Crni luk isjeckajte i propržite dok ne omekša, dodajte usitnjenu sredinu tikvice i izgnječen bijeli luk.
Začinite i ubacite mljeveno meso.
Kad meso promeni boju, dodajte supu od povrća, mladi kukuruz, pavlaku, pirinač, isjeckanu papriku i isjeckan sir.
Po potrebi dodajte još začina, sve izmiješajte i time napunite tikvice.
Odozgo složite polovine čeri paradajza, pa stavite u pleh, prekrijte alu-folijom i pecite na 200 stepeni oko pola sata.
Komentari (0)
Ostavite svoj komentar