Sastojci:
– 60 g oštrog brašna
– 4 velika jaja, lagano umućena
– 370 g prezle
– 1 glavica karfiola, očišćena i isiječena na komade
– 120 ml maslinovog ulja za prženje
– 1,1 l paradajz sosa
– 90 g fino rendanog parmezana
– 230 g mocarele, isjeckane na komade
– so i biber, po ukusu
Priprema:
Zagrijte rernu na 200 stepeni. Stavite jaja, brašno i prezle u posebne činije i svaku dobro začinite solju i biberom.
Parče karfiola prvo uvaljajte u brašno, zatim umočite u jaja, pa u prezle. Ponovite sa ostatkom karfiola.
Zagrijte ulje za prženje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte karfiol da se prži, okrećući do zlatne boje. Prženi karfiol prebacite na papirni ubrus da upije višak ulja.
Nanesite tanak sloj sosa u tepsiju veličine 22×33 cm. Prelijte sos jednom trećinom parmezana. Preko njega rasporedite karfiol i komadiće mocarele.
Prelijte polovinom preostalog sosa i pospite preostalom trećinom parmezana. Ponavljajte postupak sve dok imate sastojaka.
Stavite u rernu i pecite oko 40 minuta dok sir ne dobije zlatnu boju. Ostavite zapečeni karfiol da se ohladi nekoliko minuta prije serviranja.