/ Shutterstock
19/01/2025 u 08:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Zapečeni karfiol sa parmezanom

Preukusno jelo - idealno za porodični ručak.

Sastojci:

– 60 g oštrog brašna

– 4 velika jaja, lagano umućena

– 370 g prezle

– 1 glavica karfiola, očišćena i isiječena na komade

– 120 ml maslinovog ulja za prženje

– 1,1 l paradajz sosa

– 90 g fino rendanog parmezana

– 230 g mocarele, isjeckane na komade

– so i biber, po ukusu

Priprema:

Zagrijte rernu na 200 stepeni. Stavite jaja, brašno i prezle u posebne činije i svaku dobro začinite solju i biberom.

Parče karfiola prvo uvaljajte u brašno, zatim umočite u jaja, pa u prezle. Ponovite sa ostatkom karfiola.

Zagrijte ulje za prženje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte karfiol da se prži, okrećući do zlatne boje. Prženi karfiol prebacite na papirni ubrus da upije višak ulja.

Nanesite tanak sloj sosa u tepsiju veličine 22×33 cm. Prelijte sos jednom trećinom parmezana. Preko njega rasporedite karfiol i komadiće mocarele.

Prelijte polovinom preostalog sosa i pospite preostalom trećinom parmezana. Ponavljajte postupak sve dok imate sastojaka.

Napravite ukusan sataraš s tikvicama i teletinom

Stavite u rernu i pecite oko 40 minuta dok sir ne dobije zlatnu boju. Ostavite zapečeni karfiol da se ohladi nekoliko minuta prije serviranja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. januar 2025 08:12