/ -
26/07/2024 u 17:21 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Borovinić Bojović: Dijaspora je neprocjenjiv resurs za dalji napredak Crne Gore

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović poželjela je dobrodošlicu kući iseljenicima koji su učestvovali na biznis forumu organizovanom u okviru manifestacije Dani dijaspore – iseljenika 2024.

– Vaš povratak nam uvijek predstavlja radost, a svjedočanstvo toga jesu upravo i ovi Dani dijaspore koji protiču u znaku naših susreta i razgovora. Među brojnim temama koje mogu da budu i jesu tema naših razgovora – biznis, investicije i razvoj sasvim sigurno pripadaju onima sa najvećim značajem. Danas, kada su integracija, saradnja i inovacija ključne za ekonomski i društveni razvoj, naša dijaspora predstavlja ogromnu snagu i neprocjenjiv resurs za dalji napredak Crne Gore. Vi ste već mnogo puta dokazali da, u kojem god dijelu svijeta se nalazili, imate u svom srcu Crnu Goru na prvom mjestu i da ona uvijek može na vas da računa – istakla je Borovinić Bojović.

Ona je ocijenila da biznis forum pruža sjajnu priliku za razmjenu znanja, iskustva i ideje, kao i za stvaranje novih prilika za saradnju između poslovnih ljudi Podgorice i Crne Gore i naših  sunarodnika sa adresom u inostranstvu.

– Vjerujem da ćete danas kroz otvorene diskusije i konstruktivne susrete postaviti temelje za buduće projekte koji će donijeti dobrobit našoj domovini, a možda stvoriti i uslove da se bar neki među vama opredijele za povratak u svoju Crnu Goru. Podgorici je posebno stalo da zajedničkim snagama razvijamo povoljnu poslovnu klimu i podstičemo investicije koje će doprinijeti stvaranju novih radnih mjesta, jačanju privrede i poboljšanju životnog standarda svih građana i građanki. Pozivam vas da iskoristite ovu priliku za umrežavanje i uspostavljanje poslovnih partnerstava. Vaša kreativnost i iskustvo na međunarodnoj sceni sasvim sigurno mogu da budu značajan doprinos modernizaciji i prosperitetu kako Podgorice, tako i cijele Crne Gore – poručila je predsjednica Skupštine.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. septembar 2024 11:28