/ -
28/04/2023 u 13:59 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Na Gorici kamere za otkrivanje požara

Kamere će pratiti stanje, detektovati početnu fazu i utvrditi eventualno podmetanje požara, saopšteno je iz PG biroa

Na brdu Gorica postaljene su tri kamene koje će detektovati početnu fazu i eventualno utvrditi podmetanje požara. Da su kamere postavljene saopšteno je na sastanku Luke Rakčevića, zamjenika gradonačelnika, i predstavnika startup preduzeća Spectro Solutions koja je radila softver koji omogućava otkrivanje požara i dima.

Rakčević je, kako su saopštili iz PG biroa, podsjetio na veliki požar koji je u julu 2021. godine nanio ogromnu štetu biljnom i životinjskom fondu Gorice.

–Rakčević je istakao da je izrada softvera koji omogućava otkrivanje požara i dima važan korak ka tom cilju i da sjajan tim Spectro Solutions-a svojim znanjem i posvećenim radom može kreirati rješenja za detekciju problema i drugih područja u gradu kao što su brdo Ljubović, Ćemovsko polje, Kakaricka gora, Vrela ribnička. Ana Ašanin ispred startup preduzeća kazala je da je ideja nastala 2021.godine kada je i krenula tehnička realizacija softvera, a da su nedavno na Gorici postavljene tri kamere na tri ključne lokacije koje će pratiti stanje, detektovati početnu fazu i utvrditi eventualno podmetanje požara – saopšteno je PG biroa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
KAMEREPOŽARGORICA
29. april 2024 05:32