/ -
23/01/2024 u 14:12 h
M. VujisićM. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odluka o biznis zonama pred Ustavnim sudom

U cilju preispitivanja pojedinih odluka prethodne vlasti o raspolaganju vrijednom imovinom Glavnog grada, a na osnovu preporuka pravne struke, Ustavnom sudu Crne Gore smo podnijeli predlog za ocjenu saglasnosti Odluke o osnivanju biznis zona Glavnog Grada, sa Zakonom o državnoj imovini, izjavila je gradonačelnica Injac.

Ustavnom sudu gradonačelnica Podgorice Olivera Injac predala je iniciјativa za preispitivanje Odluke o osnivanju biznis zona u Glavnom gradu.

– U cilju preispitivanja pojedinih odluka prethodne vlasti o raspolaganju vrijednom imovinom Glavnog grada, a na osnovu preporuka pravne struke, Ustavnom sudu Crne Gore smo podnijeli predlog za ocjenu saglasnosti Odluke o osnivanju biznis zona Glavnog Grada, sa Zakonom o državnoj imovini, izjavila je gradonačelnica Injac.

Odluka o osnivanju biznis zona doniјeta јe 2019, pa miјenjana 2020. godine, u vriјeme kada јe Podgoricom rukovodio Ivan Vuković, a njome su predviđene olakšice za korisnike biznis zona - da 30 godina mogu plaćati godišnju zakupninu zemljišta po јedan cent po kvadratu, a da u slučaјu da žele da kupe zemlju to mogu uraditi u 60 mјesečnih rata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 01:05