/ - Andrijana Dabanović
12/04/2024 u 14:02 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO/FOTO) Dan škole "Sergije Stanić": Držali slovo o ljubavi

U školi ih učimo da žive slobodu cijelim životom, da slave pobjedu znanja i mudrosti. Učimo ih da mjeru svog uspjeha ne posmatraju iz vizure drugh ljudi, najčešće sa lošim namjerama, rekao je Miomir Đurišić

Kako proslaviti Dan škole... jednostavno, pričati o ljubavi koja je tu svuda oko nas, nalazi se u svakom kabinetu i učionici, u svakom dobro urađenom pismenom zadatku i svakom neopravdanom izostanku, kazao je Miomir Đurišić, direktor Škole za srednje i više stručno obrazovanje "Sergije Stanić" na proslavi 58 godina rada. Zbog toga su učenici ove škole održali slovo o ljubavi na najljepši mogući način, pjesmom, igrom i poezijom.

– Turistički tehničar i slastičar, gastronom i kuvar, restorateri i konobari, tehničari prodaje i prodavci, svi su oni uspješni u školi i van nje. Na državnim i međunarodnim takmičenjima predstavljaju školu i državu, donose nagrade i medalje. Ne pominjem danas imena tih učenika i profesora, predugačak je spisak, zaboravio bih nekoga sigurno. U školi ih učimo da žive slobodu cijelim životom, da slave pobjedu znanja i mudrosti. Učimo ih da mjeru svog uspjeha ne posmatraju iz vizure drugh ljudi, najčešće sa lošim namjerama - rekao je Đurišić. 

On je otkrio i zbog čega su toliko uspješni.

– Ima neka tajna veza naših učenika i škole. Učenici ljepotom daruju školu, a škola njih znanjem. I svaka generacija učenika učini školu još većom, a svakoj generacija škola pokaže put na kome neće pogriješiti. Iz dana u dan, godina za godinom, profesori bivaju svjesni svoje misije, a učenici naredni za život i zajednički svjedoče smisao postanka i postojanja - kaže Đurišić.

image
-ANDRIJANA DABANOVIć

Poslanicu "Slovo ljubve" govorila je Taida Salagić čiji je mentor bila Jelena Raičković. Muzičke kompozicije "Moma", "Živiš u oblacima mala" i "Kotor" izvele su Maja Petrić, Staša Gačević i Milica Rakočević, čiji je mentor bila Anita Jovanović. "Poskočicu" su odigrali Adi Tuzović, Ognjen Šuković, Nikola Sokić, Radovan Perović, Tamara Vojvodić, Lana Kerkez, Nađa Bojanović i Milica Bobičić, a njihov mentor bila je Milica Živković.

image
- Andrijana Dabanović

Odlomak Njegoševa ljubav uz gusle izveo je Balša Čogurić, čiji je mentor bila Julijana Karadžić. Pjesmu "Ima li đe" izvela je Sara Đukić, a mentor joj je bila Gordana Zeković, dok su "Oro" otpjevale Staša Gačević i Maja Petrić, a pripremila ih je Anita Jovanović. Odlomak "Tatjanino pismo Onjeginu" i "Onjeginovo pismo Tatjani" izveli su Ognjen Šuković i Aleksandra Smolović, a njihovi mentori bili su Bojana Nišavić i Julijana Karadžić. Milica Rakočević otpjevala je pjesmu "Da te volim", a njen mentor bila je Anita Jovanović, dok je pjesmu "Santa Maria dela Salute" izveo Ognjen Mihailović, a mentor mu je bio Batrić Bandović. Jakov Ćetković recitovao je pjesmu "Njoj", a u pripremi mu je pomogla Jelena Tomašević. Pjesmom "Ima jedno mjesto" predstavili su se Aleksandar i Maksim Ivanovski, a mentor im je bila Jelena Tomašević. 

Voditelji programa bili su učenici Taida Salagić i Ognjen Rajković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:17