11/02/2024 u 15:23 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO/FOTO) Dječji maskenbal u Tuzima: Od sunca do voćkica i pingvina

Za ponedjeljak, 12. februar u 19 časova zakazana je manifestacija "Noć ukljeva i vina" koja će se organizovati na novom trgu u Tuzima, dok će u utorak, 13. februara biti organizovano finalno veče karnevala

Dječjim maskenbalom počela je tradicionalna manifestacija karnevali u Tuzima koja će trajati tri dana. Zbog lošeg vrema maskenbal je održan u KIC-u "Malesija", a učestvovalo je oko 500 mališana. Program je okupio veliki broj najmlađih, ali uživali su i oni stariji. Imali su priliku da vide najljepše maske, od sunca i oblaka, preko kolača i kokica, a svoju tačku imale su i domine, Super Mario, pingvini, voćkice, princeze, muzičari i mnogi drugi. Program su otvorile mažoretke iz Tuzi koje su dobile gromoglasan aplauz.

Arton Đokaj, iz NVO Karnevali koret kazao je da se spredstavilo 15 grupa, odnosno skoro 500 mališana, te da su svi imali lijepe i kreativne maske.

- Nije nas poslužilo vrijeme, pa smo karneval preselili u KIC-u "Malesija". Zahvalan sam direktoru i kompletnom osoblju koji su nam za kratko vrijeme omogućili da sve organizujemo ovdje. Najveći broj učesnika je sa područja opštine Tuzi. Maltene svaka osnovna škola učestvuje, čak i područna odjeljenja. Tu dominira OŠ "Mahmut Lekić", ali su nam se pridružili i đaci iz OŠ "Jedinstvo" iz Hota, plesni klub Sonrisa iz Podgorice, vrtići "Pinokio", "Majka Tereza", "Maša", kao i JPU "Majka Tereza"... Dječji maskenbal je najljepši događaj na našem karnevalu i nije takmičarskog karaktera - rekao je Đokaj.

Darija Đoković maskirana je u instrument.

- Radujem se maskenbalu. Dugo smo se pripremali. Imamo gitare, violinu... Volim da pjevam - kaže Darija.

image
-

Laura Ivezaj nosila je masku pingvin. Kaže da joj se sviđa i da su je pravile učiteljice. Njena drugarica Ena Muković kaže da je učiteljica napravila masku i da se oko nje potrudila. Mnogo joj se sviđa maska koja je napravljena od kese.

image
-

Una Kračković maskirana je u domine.

image
-

- Učiteljice su odlučile da budemo domine. Sviđa mi se maska. Jedva čekam da pokažemo našu masku publici, jer je najljepša - smatra Una.

U najljepše sunce bila je maskirana Izabela Drešaj.

- Sada ću da ugrijem da rastjeram oblake. Iako je padala kiša mi smo se snašli i biće nam lijepo u KIC-u. Jedva čekam da izađem. Moje drugarice su duga, a imamo i kišu i oblake. Maska uopšteno znači promjena vremena - kaže Izabela.

Nastavnica OŠ "Jedinstvo" iz Skoraća Veljbona Đokaj kaže da su se đaci predstavili maskom "kolači".

- Djeca su sa oduševljenjem pripremila maske, a mi nastavnici smo pomogli - ističe Đokaj.

Amanda Dušaj bila je maskirana u bombon. Kaže da je sama pravila masku i da se baš za nju odlučila jer obožama bombone.

image
-

Adjani Đokaj obožava kokice, te je napravio i takvu masku.

– Dobro sam ih zalijepio i ne mogu da se pokvare - kaže Adjani.

Za ponedjeljak, 12. februar u 19 časova zakazana je manifestacija "Noć ukljeva i vina" koja će se organizovati na novom trgu u Tuzima, dok će u utorak, 13. februara biti organizovano finalno veče karnevala

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. februar 2024 16:07