JAKOV MILATOVIĆ / FOTO: SRĐA BOLJEVIĆ
25/07/2024 u 12:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Milatović: Vraćanje mandata građanima Podgorice ispravan način razrješenja krize

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović smatra da je dobro što je juče razriješena jedna, kako je naveo, evidentna politička kriza koja je postojala u našem Glavnom gradu.

-  Ona je razriješena tako što je mandat vraćen građanima Podgorice. Mislim da je to jedan častan i ispravan način razrješenja političke krize koja već dugo traje. Da vas podsjetim da je politička kriza postojala i prije raskola u Pokretu Evropa sad, da već duži vremenski period Glavni grad nije mogao da izabere drugog zamjenika gradonačelnice Podgorice. Došlo je do prekompozicije u skoro svim parlamentarnim subjektima dosadašnje parlamentarne većine i da je prosto vraćanje mandata građanima jedan častan i ispravan izlaz iz ove političke krize, koja je takođe uticala na dobro funkcionisanje i brojnih gradskih službi, a sve nauštrb kvaliteta života građana i građanki u našem Glavnom gradu- naveo je Milatović.

Sjednica Skupštine Glavnog grada: Izglasano skraćenje mandata

- U demokratiji niko ne bi trebalo da se plaši izbora jer plašiti se izbora znači plašiti se suda građana o vašem dosadašnjem radu. Ko je radio dobro- biće nagrađen od strane građana. Ko je radio loše- biće kažnjen od tih istih građana. Ko je radio loše- biće kažnjen od tih istih građana. Građani će u narednom periodu imati jasan izbor. Na jednoj strani nacionalističko-populistički blok oličen u sadašnjoj Vladi, koja je nastala kao rezultat trulih kompromisa i političke trgovine sitnih partijskih interesa, i čiji su akteri u prethodnom periodu pokazali djelovanje suprotno državnim interesima. Takođe, i blok oko i dalje nereformisane Demokratske partije socijalista. A na drugoj strani će se iskristalisati građanski blok, blok centra, blok pristojne Crne Gore koju podržava najveći broj naših građana- istakao je predsjednik.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. septembar 2024 19:06