Zoran Đurašković / -FOTO: DAN/SRđAN BOLJEVIć
25/07/2024 u 09:45 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Đurašković: Da iskoristimo mane Radničkog

Mornar večeras (20) u Leskovcu protiv tima iz Kragujevca igra prvi meč 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija

Istoriјski plasman u Evropu, potom i istoriјski debi i eliminaciјa gruziјskog velikana Dinama iz Tbilisiјa - fudbaleri Mornara vјeruјu, ipak, da nisu rekli posljednju riјeč. Pred Baranima јe večeras od 20 sati u Leskovcu prvo poluvriјeme dvomeča 2. kola kvalifikaciјa za Ligu konferenciјa protiv srpskog predstavnika Radničkog iz Kraguјevca.

Četa Zorana Đuraškovića јe finiš priprema za duel sa Kraguјevčanima odradila u Nišu.

– Nismo imali baš nikavih problema nakon što smo eliminisali Dinamo Tbilisi. Momci vrijedno rade, pa je atmosfera u ekipi odlična – kazao јe trener Đurašković.

U ekipu se vraća Ermin Seratlić, ali pravo nastupa u Leskovcu nema Balša Dubljević.

– Naš rival je odličan sastav, jer uz Vojvodinu igrao najljepši fudbal prošle sezone u Super ligi Srbije. Imaju ekipu sa puno kvalitetnih pojedinaca. Na nama je da sve to neutrališemo, odnosno iskoristimo njihove mane i probamo da napravimo što povoljniji rezultat pred revanš - istakao јe Đurašković.

 

Dudić: Da se iskupimo

Nakon poraza na startu šampionata od Železničara iz Pančeva, trener Radničkog Feđa Dudić želi da se njegov tim kod navijača "iskupi" pobjedom na startu kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Mornara. Svjestan je očekivanja navijača pred duel u Evropi.

– Očekujem da igramo našu dobru prepoznatljivu igru, po kojoj smo bili poznati prošle sezone. U prvom kolu SLS smo kiksnuli i izgubili od Železničara. Nismo znali da iskoristimo neke svoje šanse, griješili smo bez veze i na kraju je protivnik slavio. Sada želimo da se iskupimo za to i počnemo na najbolji mogući način našu evropsku priču. Nismo slučajno izborili ove kvalifikacije i to želimo i na terenu da pokažemo - rekao je Dudić za Sport Klub.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. septembar 2024 04:05