Selidba u B diviziju / -FOTO: FIBA
20/07/2024 u 17:38 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mladi košarkaši poraženi od Turske i ispali u B diviziju

Posljednjeg dana šampionata u Poljskoj "crveni" će igrati protiv Sjeverne Makedonije meč za 15. mjesto

Mlada muška košarkaška reprezentacija ispala je iz A divizije, pošto je danas poražena od Turske (85:57) u meču za plasman od 13. do 16. mjesta na Evropskom prvenstvu u Poljkoj. Na taj način "crveni" će sjutra, posljednjeg dana šampionata igrati protiv Sjeverne Makedonije u borbi za 15. mjesto. Ipak, s obzirom da će se tri posljednjeplasirane selekcije preseliti u B diviziju, taj meč neće imati poseban rezultatski značaj.

Mlada reprezentacija, koja je i u ovom meču bila oslabljena neigranjem najboljeg igrača, Danila Lacmanovića, nije mogla da parira Turskoj, koja je već u prvoj dionici imala dvocifrenu prednost (21:11). Razlika je rasla u drugoj dionici, pa je Turska već na poluvremenu imala +19 (45:26), čime je bilo jasno u kojem smjeru će ići ovaj meč.

Najbolji u crnogorskoj selekciji bio je Vladimir Sudar sa 20 poena, a dvocifren je bio još Petar Minić sa 11, a u strijelce su se upisali još Vladimir Todorović i Petar Strugar po 5, Amar Ličina, Boško Janković, Čedomir Žižić i Milorad Brajović po 4.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 01:02